Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Ustavimo ugrabitve, prodajo ter suženjstvo otrok

06.03.2007, Strasbourg

Namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope, Maud de Boer-Buquicchio, je na obisku v Združenih narodih promovirala Konvencijo Sveta Evrope o ukrepanju proti trgovini z ljudmi (besedilo Konvencije si lahko ogledate tukaj). Konvencija je obsežna pogodba, ki jo lahko podpišejo vse države sveta - vključno z Združenimi državami Amerike.

Predvidevamo, da okoli 600.000 ljudi vsako leto postane žrtev mednarodnega trgovanja z ljudmi. To pomeni novo žrtev vsako minuto. Prav v tem trenutku,več deset tisoč plenilcev, na internetu išče podobe in glasove spolne zlorabe ter nasilja nad otroki« je povedala Maud de Boer-Buquicchio.

Svet Evrope je odločen, da bo prekinil začaran krog s pomočjo povečevanja zavedanja, da bo pomagal žrtvam sodobne trgovine s sužnji ponovno pridobiti svobodo ter - nenazadnje, da bo zmanjšal povpraševanje po suženjskih storitvah.

Konvencija je bila sprejeta leta 2005. Do danes jo je podpisalo 30 držav, a ratificirale so jo zgolj 4: Albanija, Avstrija, Moldavija in Romunija. To je prepočasi - da bo konvencija stopila v veljavo je potrebnih je 10 ratifikacij.

Namestnica generalnega sekretarja Maud de Boer-Buquicchio je sodelovala na 51. zasedanju Komisije Združenih narodov o položaju žensk. Govor je imela na posebni seji o »Deklicah, žrtvah trgovine z ljudmi« v torek, 1. marca 2007 od 1.15 do 2.24 popoldne v prostorih Sveta ECOSO Združenih narodov. Seja je bila odprta za javnost.

Več o kampanji Sveta Evrope proti trgovanju z ljudmi si lahko preberete tukaj.

 

 
Vse novice