Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Urad Parlamentarne skupščine Sveta Evrope poziva k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi

09.01.2009, Strasbourg

Urad Parlamentarne skupščine Sveta Evrope je na svojem današnjem srečanju v Barceloni sprejel naslednjo izjavo: “Urad Parlamentarne skupščine Sveta Evrope v celoti podpira resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov, sprejeto 8. januarja 2009. Poziva k takojšnji prekinitvi ognja, ki naj jo spoštujejo vse strani.

Obe strani morata razumeti, da bodo nasilje, uničenje in smrt vodili samo do več nasilja in smrti. Naša skupščina, ki se je vedno zavzemala za mir in človekove pravice, ne more sprejeti velikega naraščanja smrtnih žrtev v zadnjih dneh.  Edina rešitev je politična: vzpostavitev trajne prekinitve ognja, dialog in pogajanja. Takojšnji cilj mora biti ustvarjanje pogojev za ukinitev blokade Gaze.

Humanitarna pomoč mora imeti popolen in neoviran dostop do področja Gaze. Ogromno trpljenje in pomanjkanje civilnega prebivalstva se mora končati. Življenjskega pomena je oskrba s hrano in medicinskimi zalogami, ki bodo olajšale brezupno humanitarno situacijo civilnega prebivalstva in zagotovile, da bodo bolnice lahko normalno delovale.

Zavrnitev Izraela, da bi dovolil mednarodnim novinarjem v Gazo, ni v skladu z demokratičnimi vrednotami Sveta Evrope. Svoboda obveščanja v medijih je bistvena zahteva demokracij. Tam, kjer manjka, gre za resen demokratični deficit. 

Urad spominja na prisotnost izraelskih parlamentarnih opazovalcev in palestinskih parlamentarcev v delnih zasedanjih skupščine in njihovo sodelovanje v tristranskem forumu skupščine o vprašanjih skupne skrbi za regijo. Naša skupščina je pripravljena na sodelovanje z obema stranema, da bi s tem zagotovili pogoje, ki bi omogočali mirno rešitev, če bo seveda za to imela politično voljo.

Še več, Urad se je odločil, da predlaga Skupščini sklic razprave na to temo na njenem naslednjem plenarnem zasedanju v Strasbourgu, od 26. do 30. januarja, kamor bi povabili tudi izraelske in palestinske predstavnike.” 

Enota Parlamentarne skupščine za komuniciranje
Tel: +33 3 88 41 31 93
Faks:+33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
internet: www.coe.int/press

 

Vse novice