Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Ukrepanje proti trgovanju z ljudmi: Svet Evrope se osredotoča na kazenske in postopkovne ukrepe

27.09.2007, Strasbourg

Svet Evrope in francosko ministrstvo za pravosodje skupaj organizirata mednarodni seminar o postopkovnih in kazenskih ukrepih za boj proti trgovini z ljudmi, ki bo potekal v Parizu, 27. in 28. septembra 2007.

Seminar bosta s svojim govorom odprla Maud de Boer-Buquiccio, namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope, in Pierre Boussaroque, svetovalec francoskega ministra za pravosodje.

Okoli sto strokovnjakov in predstavnikov Sveta Evrope, vlad in nevladnih organizacij iz zadevnih držav bo delilo svoja znanja in izkušnje.
Razprava se bo osredotočala na:
 - ukrepe, ki jih določa Konvencija Sveta Evrope o ukrepanju proti trgovini z ljudmi ter o drugih aktivnostih Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti ter Komisarja za človekove pravice za boj proti trgovanju z ljudmi;
 - ukrepe in aktivnosti, ki potekajo na nacionalni ravni v Franciji, Albaniji, Romuniji, Turčiji, Bolgariji, Ukrajini, Moldaviji, Madžarski in Italiji.

Poseben poudarek bo namenjen zaščiti žrtev trgovine z ljudmi, ki jih ne smemo jemati zgolj kot orodja za pregon trgovcev temveč kot tiste, ki so v osrčju problema trgovine z ljudmi. Ukrepi za zaščito in spodbujanje pravic žrtev obsegajo psihološko in praktično pomoč, varnost in zaščito. Žrtvam je potrebno omogočiti čas, da si lahko opomorejo ter reparacijo. Ukrepi morajo vključevati tudi določbe v korist žrtvam, ki so bile prisiljene, da sodelujejo v nezakonitih dejavnostih.

Pariško srečanje je deveti seminar za ozaveščanje, ki je organiziran v okviru kampanje Sveta Evrope proti trgovanju z ljudmi. Namen srečanja je pospešiti ratifikacijo Konvencije Sveta Evrope o ukrepanju proti trgovini z ljudmi.

Vse novice