Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Terry Davis na prvem forumu Zavezništva civilizacij v Madridu

15.01.2008, Strasbourg

Generalni sekretar Terry Davis se v Madridu udeležuje prvega foruma Zavezništvo civilizacij (15. in 16. januar), na katerem med drugimi sodelujejo tudi Ban Ki-moon, generalni sekretar Združenih narodov, Jorge Sampaio, visoki predstavnik Zavezništva civilizacij in nekdanji portugalski premier, predsednik španske vlade José Luis Rodríguez Zapatero in turški premier Recep Tayyip Erdogan, ki je leta 2005 prvi predlagal ustanovitev Zavezništva. Foruma se udeležujejo tudi predstavniki mednarodnih organizacij, fundacij in finančnih institucij ter vladnih in nevladnih organizacij.
Svet Evrope ima priložnost, da na Forumu poudari svojo zavezanost k spodbujanju kulturne raznolikosti in medkulturnega dialoga. Načela Sveta Evrope o tem vprašanju se odražajo v Beli knjigi o medkulturnem dialogu, ki je po temeljitem posvetovanju v postopku zaključka. Njen cilj je izoblikovati skladno in dolgoročno politiko za spodbujanje medkulturnega dialoga v Evropi ter med Evropo in njenimi sosednjimi regijami.

 

Vse novice