Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Terry Davis pozdravil poziv Združenih narodov po prepovedi izvajanja smrtne kazni po svetu

19.12.2007, Strasbourg

»Odločitev Generalne skupščine Združenih narodov je mejnik k dokončni odpravi smrtne kazni povsod po svetu,« je po sprejetju resolucije ZN s 104 glasovi, to je večino, izjavil Terry Davis. Da bi pospešili proces se je Svet Evrope, ki je dosegel pravno prepoved smrtne kazni v Evropi, zavezal sodelovati z ZN in vsemi drugimi državami, ki so že odpravile smrtno kazen,« je zaključil Generalni sekretar.


***


Evropa je de facto območje brez smrtne kazni od leta 1997 in sicer na podlagi dveh pravnih instrumentov, ki prepovedujeta smrtno kazen (Protokol št. 6 ter Protokol št. 13 k Evropski konvenciji o človekovih pravicah)

Oba protokola in celotno besedilo Evropske konvencije o človekovih pravicah si lahko preberete tukaj.

Več o delovanju Sveta Evrope proti smrtni kazni na spletni strani

Vse novice