Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Terry Davis: “Nasilje nad ženskami zadeva vsakega izmed nas“

07.12.2007, Strasbourg

"Nasilje nad ženskami je prisotno v vseh družbenih okoljih, v vseh državah članicah", je na konferenci o službah za pomoč ženskam, žrtvam nasilja, poudaril generalni sekretar Terry Davis. Vlade je pozval, naj tudi potem, ko se bo junija 2008 zaključila kampanja boja proti nasilju naj ženskami, še naprej zaščitijo ženske, žrtve nasilja. Na konferenci, ki od 6. do 7. decembra poteka v Strasbourgu, sodeluje več kot sedemdeset mednarodnih strokovnjakov, ki med drugim razpravljajo tudi o tem, kakšne oblike storitev in minimalni standardi naj bodo zagotovljeni. Ženske, žrtve nasilja, potrebujejo takojšnje krizne usluge, kot na primer vroče telefonske linije, psihološko in zdravstveno svetovanje, varno namestitev v zatočiščih, kriznih centrih za žrtve posilstva ter pravno svetovanje in zagovorniške storitve.
Pomembno je, da zagotavljanje tovrstnih uslug ni dobrodelno dejanje, je zahteva mednarodnega humanitarnega prava, v skladu z določbami mednarodnih standardov varovanja človekovih pravic.

 

Vse novice