Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Tema tedna: Generalni sekretar pozdravlja skorajšen začetek veljavnosti Protokola št. 14

18.02.2010, Interlaken (Švica)

»Danes je Rusija ratificirala Protokol številka 14 k Evropski konvenciji o človekovih pravicah in s tem potrdila svojo zavezanost Evropi. Protokol, ki ga je že ratificiralo 46 držav članic naše organizacije, bo začel veljati 1. junija,« je povedal generalni sekretar Sveta Evrope, Thorbjørn Jagland.

»Zbrali  smo se v Interlaknu na pobudo švicarskega predsedovanje Odboru ministrov, da bi razpravljali o prihodnosti Evropskega sodišča za človekove pravice. Ta zadnja ratifikacija je rezultat dialoga z najvišjimi ruskimi oblastmi in oznanja začetek prave reforme sodišče,« je nadaljeval.

Določbe Protokola bodo pripomogle k večji učinkovitosti strasbourškega sodišča in pomagale zmanjšati zaostanke pri predloženih pritožbah.


»Med pristopom Evropske unije k Evropski konvenciji o človekovih pravicah, kar bo prav tako občutno okrepilo varstvo človekovih pravic na naši celini, vabim evropske vlade, da ponovno potrdijo svojo zavezanost k našim temeljnim vrednotam. Pozivam jih, naj podprejo reformo Sodišča in zagotovijo skladnost s Konvencijo ter njegovo sodno prakso,« zaključuje generalni sekretar.

Opomba za urednike
Ruski minister za pravosodje Aleksander Konovalov je ratificiral Protokol št. 14 v času Konference o prihodnosti ESČP, ki je potekala v Interlaknu v Švici, 18. in 19. februarja, ki so se je udeležili ministri, odgovorni za človekove pravice, iz 47 držav članic Sveta Evrope.

 

Vse novice