Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svetovni dan beguncev: Evropska “azilna loterija” je žalitev za vladavino prava

19.06.2009, Strasbourg

Pred svetovnim dnevom beguncev je Corien Jonker, predsednica Odbora za migracije in begunce Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE), opomnila vlade in civilno družbo, da "je svetovni dan beguncev čas, da prinesemo nesrečo 10 milijonov beguncev po svetu v svoje domove in v svoja srca."

"V Evropi postajajo naše meje še bolj nadzorovane in naši postopki za pridobitev azila še zahtevnejši, kar iskalcem azila otežuje dostopnost do postopkov," je povedala Corien Jonker. "Države imajo pravico do nadzora mej, vendar pa ne smejo prezirati oseb, ki potrebujejo mednarodno zaščito. Vloga Odbora za migracije in begunce pri PACE pa je v tem, da zagotovi, da Evropa izpolni svoje obveznosti do the ranljivih skupin."

Jonkerjeva je povedala, da bo v tednu, ki sledi svetovnemu dnevu beguncev, odbor odobril poročilo o kvaliteti in doslednosti odločitev za azil v državah članicah Sveta Evrope, ki bo poudaril drastično razliko v številu sprejetih prošenj za azil v 47 državah članicah. "Nekvalitetno odločanje in nedoslednost pri azilnih odločitvah povzročata krivičnost in trpljenje prosilcev za azil. Povzroča "azilno loterijo" v Evropi in je žalitev za vladavino prava v državah članicah," je povedala Corien Jonker.

"Vsi mi smo odgovorni za te ljudi, ki potrebujejo mednarodno zaščito in ob svetovnem dnevu beguncev se moramo osredotočiti na begunce in prosilce azila."

 

 

Vse novice