Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope začel vseevropsko pobudo proti telesnemu kaznovanju otrok

15.06.2008, Zagreb/Ljubljana

 »Evropska konvencija o človekovih pravicah je za vsakogar in v njej ni opombe, da človekove pravice veljajo samo za odrasle,» je na otvoritveni slovesnosti povedala namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope Maud de Boer-Buquicchio. Nadaljevala je, da odprava telesnega kaznovanja ni odvisna od javnomnenjskih anket, temveč je stvar vizije in političnega vodstva. »Zakaj nas preganjajo le, če udarimo odraslega, nič pa se ne zgodi, če udarimo otroka,« je sklenila.
Podpredsednica hrvaške vlade, ministrica za družino, veterane in medgeneracijsko solidarnost Jadranka Kosor je poudarila, da je Hrvaška kot ena izmed 18 držav članic Sveta Evrope, ki je zakonsko prepovedala telesno kaznovanje otrok. »Ne zadostuje, da imamo zakonsko prepoved telesnega kaznovanja otrok. Prav tako je pomembno, da izzovemo družbeno percepcijo problema in spremenimo mentaliteto in stališča ljudi: da se premaknemo od telesnega kaznovanja k pozitivnemu starševstvu, skrbi, negi in ljubezni,« je izjavila Kosorjeva.  
Dogodek je ponudil priložnost za razpravo o načinih odprave telesnega kaznovanja med predstavniki vlad, mednarodnih organizacij, parlamentov, lokalnih oblasti, varuhov človekovih pravic, nevladnih organizacij in strokovnjaki za otrokove pravice.
Živopisne in interaktivne otvoritvene slovesnosti v posebnem prostoru – v Zagrebškem lutkovnem gledališču –so se udeležili mladi in družine z otroki, ki so uživali v lutkovni predstavi Čarobna piščalka. 

Nadaljnje informacije o tej pobudi Sveta Evrope:

www.coe.int/children

Vabilo na predstavitev v Čolnarno

On-line podpora

TV Spot

Informacija za medije (Fact sheet)

Vse novice