Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope: predstavitev poročila o evalvaciji evropskih sodnih sistemov

05.10.2006, Strasbourg

Komisija Sveta Evrope za učinkovitost pravosodja (CEPEJ) je na tiskovni konferenci 5. oktobra predstavila evalvacijo evropskih sodnih sistemov.
Poročilo, v katerem so predstavljeni podatki o 45. državah članicah, zagotavlja Svetu Evrope vpogled v današnje evropsko pravosodje. Gre za edinstven postopek v Evropi, saj naj bi zbiranje in analiziranje tovrstnih pomembnih podatkov nosilcem odločanja omogočilo razumevanje pomembnih prizadevanj pravosodnih organizacij, prepoznavanje težav ter uresničevanje reform z namenom izboljšati učinkovitost pravosodja.
Poročilo vključuje primerjalni prikaz javnih izdatkov v pravosodnem sistemu, razmerje med sistemom in njegovimi uporabniki in organiziranost sodišč in pravosodnih uslužbencev.
Čeprav Evropsko sodišče za človekove pravice predpisuje sistem pravne pomoči, zbrani podatki kažejo, da je le-ta v nekaterih državah zelo omejen. V poročilu je tudi zapisano, da so v Evropi velike razlike v sistemu zaščite ranljivih oseb glede na goegrafski položaj držav.
Komisija za učinkovitost pravosodja (CEPEJ) bo natančno analizo izsledkov poročila pripravila v prihodnjih mesecih. Z njim želi vladam ponuditi koristne mehanizme za razvoj postopkov v pravnih zadevah. Postopek bo redno ponovljen, zato bo možno oceniti napredek med državami članicami ali pa v posameznih državah.

Več informacij in poročilo je dostopno na spletni strani: www.coe.int/cepej

 

 

 

Vse novice