Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope in Evropska unija: še tesnejše partnerstvo po srečanju Jagland-Barroso

20.10.2009, Bruselj

Novo izvoljeni generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland se je na svojem prvem uradnem obisku v tujini srečal z Jose Manuel Durao Barrosom, predsednikom Evropske komisije. Njuno srečanje je odprlo pot še tesnejšim odnosom med obema organizacijama, ki sledijo Memorandum o razumevanju, podpisan maja 2007.
“Evropska unija je najpomembnejši institucionalni partner Sveta Evrope, tako na politični kot na tehnični ravni. Delamo skupaj, da bi okrepili skupni evropski pravni sistem in zgradili koherenten sistem zaščite temeljnih pravic, pri čemer se osredotočamo na sistematično delovanje za človekove pravice, vladavino prava in demokracijo na celotni evropski celini", je izjavil Thorbjørn Jagland.
Možen pristop Evropske unije k Evropski konvenciji o človekovih pravicah, kot ga je predvidel memorandum o razumevanju, bi lahko odprl nove priložnosti v odnosih med Svetom Evrope in Evropsko unijo.
Generalni sekretar Thorbjørn Jagland je imel dopoldne govor na EU ministrski konferenci »Proti globalni EU akciji proti trgovini z ljudmi«. Boj zoper trgovino z ljudmi je ena izmed najpomembnejših prioritet Sveta Evrope. Konvencija Sveta Evrope je prva evropska pogodba na tem področju in edini mednarodni dogovor, ki vsebuje obsežno zaščito človekovih pravic žrtev kot integralni del boj zoper to kriminalno dejavnost. Konvencija je odprta za pristop tudi državam nečlanicam.
Oddelek Sveta Evrope za medije
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11

pressunit@coe.int

www.coe.int

Vse novice