Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope in Evropska unija (EU) sta podpisala sporazum o krepitvi medsebojnega sodelovanja

23.05.2007, Strasbourg

Memorandum o soglasju, ki so ga danes podpisali Gunter Gloser (nemški minister za evropske zadeve) in Benita Ferrero-Waldner (Komisarka za zunanje zadeve in za evropsko politiko sosedstva) v imenu Evropske unije ter Terry Davis (Generalni sekretar Sveta Evrope) pomeni institucionalni okvir za okrepitev sodelovanja na področjih skupnega interesa, kot so demokracija, človekove pravice, vladavina prava, kultura, izobraževanje in socialna kohezija.
Memorandum potrjuje vlogo Sveta Evrope kot merilo za demokracijo, človekove pravice in vladavino prava v Evropi. Prav tako poudarja potrebo po uskajenosti prava EU in konvencij Sveta Evrope na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Memorandum določa, da bi čim prejšnji pristop EU h Konvenciji o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin veliko prispeval k usklajenosti na področju človekovih pravic v Evropi.
Memorandum prav tako predvideva možnost posvetovanja med Svetom Evrope in Evropske unije v zgodnji fazi pri izboljševanju standardov ene ali druge institucije.

Za ogled besedila Memoranduma kliknite tukaj (stran je v angleškem jeziku).

Vse novice