Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Podpis sporazuma med Svetom Evrope in Agencijo Evropske unije za temeljne pravice

18.06.2008, Strasbourg

Svet Evrope in Agencija EU za temeljne pravice sta danes podpisala sporazum o sodelovanju, katerega namen je okrepiti povezanost in se izogniti nepotrebnemu podvajanju na področju varovanja človekovih pravic v Evropi.
Sporazum, ki sta ga v Strasbourgu podpisala Terry Davis, generalni sekretar Sveta Evrope in Janez Lenarčič, slovenski državni sekretar za evropske zadeve v imenu Evropske unije, nudi možnosti za skupne dejavnosti za spodbujanje človekovih pravic.
Ta sporazum o sodelovanju je pomemben korak k celovitem in učinkovitem sistemu varovanja temeljnih pravic v Evropi, ki temelji na skupnih standardih. Osnovna naloga Sveta Evrope je razvoj in spodbujanje standardov človekovih pravic in nadzor nad spoštovanjem človekovih pravic v njegovih 47 državah članicah, vključno s 27. članicami EU. Agencija EU za temeljne pravice s sedežem na Dunaju bo svoje delo osredotočila na vidike človekovih pravic v zakonodaji EU in na njihovo izvajanje s strani držav članic EU in njenih institucij.

Vse novice