Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Sodelovanje med Svetom Evrope in Evropsko unijo: Slovensko predsedstvo EU predstavlja svoje prioritete

30.01.2008, Strasbourg

V okviru dialoga in sodelovanja med Svetom Evrope in Evropsko unijo(*), je danes Dimitrij Rupel, slovenski zunanji minister, veleposlanikom pri Svetu Evrope predstavil vodilne teme slovenskega predsedovanja EU.
Rupel je opozoril na:
- ratifikacijo Lizbonske pogodbe, ki bo omogočila EU, da postane podpisnica Evropske konvencije o človekovih pravicah Sveta Evrope;
- evropsko prihodnost za zahodni Balkan, h kateri je pomembno prispeval Svet Evrope, zlasti pri Kosovu;
- dialog med kulturami, verami in tradicijami, s poudarkom na velikem pomenu Bele knjige o medkulturnem dialogu, ki jo trenutno pripravlja Svet Evrope.
»Jasno je, da sta Svet Evrope in Evropska unija dobra partnerja. Slovensko predsedstvo si bo zelo prizadevalo, da bi okrepili sodelovanje med obema institucijama, v skladu s sloganom našega predsedovanja »Sinergija za Evropo«, je sklenil Rupel.
Veleposlaniki pri Svetu Evrope so z zadovoljstvom sprejeli konkretne namene za sodelovanje s Svetom Evrope in na specifičnih področjih, na katerih bi to sodelovanje lahko razvijali.
Minister Rupel se je pred predstavitvijo srečal z generalnim sekretarjem Sveta Evrope Terry Davisom.
*Svet Evrope in Evropska unija sta se spomladi 2007 dogovorila za Memorandum o razumevanju, ki naj bi pospeševal dialog in sodelovanje med obema organizacijama.

Vse novice