Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Seminar v Stockholmu o boljši učinkovitosti Evropskega sodišča za človekove pravice na nacionalni ravni

08.06.2008, Strasbourg

Kako izboljšati učinkovitost Evropskega sodišča za človekove pravice (ECHR) na nacionalni ravni, je ključni cilj seminarja, ki bo v okviru švedskega predsedovanja Odboru ministrov 9. in 10. junija potekal v Stockholmu.
Udeleženci iz 47. držav članic bodo na seminarju z naslovom »K večjemu uresničevanju Evropske konvencije o človekovih pravicah na nacionalni ravni« razpravljali o možnostih izboljšanja nacionalnih sredstev, krepitvi učinkovitosti sodb Sodišča in pomoči državam članicam pri uresničevanju Konvencije.
Sodelujoči bodo ocenili dosežke reform, s katerimi naj bi bila izboljšana učinkovitost Sodišča in proučili tudi možnosti o njihovem uresničevanju s strani Sveta Evrope in držav članic. Ob koncu leta 2007 je bilo na Sodišču 103 tisoč nerešenih zadev.
Na seminarju bo sodelovalo več kot 150 predstavnikov vlad držav članic, člani Evropskega sodišča za človekove pravice in drugih organov Sveta Evrope, predstavniki mednarodnih vladnih organizacij, nevladnih organizacij ter predstavniki švedskih političnih, pravnih in strokovnih združenj.
Otvoritve se bodo udeležili tudi Beatrice Ask, švedska ministrica za pravosodje, generalni sekretar SE Terry Davis in predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice Jean-Paul Costa. V torek 10. junija bo seminarju sodeloval tudi Komisar za človekove pravice Thomas Hammarberg.

 

Vse novice