Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Ruska odobritev protokola št. 14 – zaveza Evropi

15.01.2010, Strasbourg

»Pravkar so me vodje ruske dume obvestili, da so odobrili ratifikacijo Protokola št. 14 k Evropski konvenciji o človekovih pravicah. To je pomembna odločitev dume, ki bo vplivala na vso Evropo. Protokol bo pomagal Sodišču, da se spoprime z zaostalimi primeri in okrepi svojo vitalno vlogo branitelja človekovih pravic posameznih državljanov po celi Evropi.    

Med našim nedavnim obiskom Moskve mi je predsednik Medvedjev zagotovil, da je rusko članstvo v Svetu Evrope ključnega pomena pri njegovih prizadevanjih za modernizacijo ruskega pravosodnega sistema. Današnja odobritev ratifikacije bo vsekakor pomagala tej reformi, ruske oblasti pa lahko računajo na našo podporo.

Rusija s to pridružitvijo ostalim 46 državam članicam pošilja tudi močen signal svoje zaveze Evropi,« je izjavil generalni sekretar Thorbjørn Jagland.

 

Vse novice