Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

René van der Linden soglasno ponovno izvoljen za predsednika Parlamentarne skupščine Sveta Evrope

22.01.2007, Strasbourg

René van der Linden (Nizozemska) je bil ponovno izvoljen za predsednika Parlamentarne skupščine Sveta Evrope. To je njegov tretji, enoletni mandat.
Napovedal je, da bo organiziranje prve letne razprave o človekovih pravicah in demokraciji v Evropi, ki bo potekala v aprilu, ena izmed med njegovimi prednostnih nalog. Konferenca naj bi bila izhodišče za razprave v nacionalnih parlamentih, na katerih naj bi obravnavali vprašanja rasizma, ksenofobije in boja proti nasilju v vsakodnevnem življenju.
René van der Linden je obljubil, da bo nadaljeval svoja uspešna dvoletna prizadevanja na področju naslednjih prioritet: pospeševanje medkulturnega in medverskega dialoga, večje sodelovanje z Evropskim parlamentom, postopno zbliževanje za razvoj partnerstva z Rusijo in pomoč v procesu demokratizacije v Belorusiji.

Med dvajsetimi novoizvoljeni podpredsedniki je tudi Darja Lavtižar-Bebler, vodja slovenske delegacije v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope.

Vse novice