Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

"Rasno označevanje je rasizem"

21.03.2008, Strasbourg

Generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis je ob Mednarodnemu dnevu za odpravo rasne diskriminacije objavil naslednjo izjavo: "Rasna diskriminacija ne prizadene le njenih žrtev. Škodi tudi celotni družbi, v kateri je ukoreninjena. Družba, ki ignorira, tolerira, spodbuja ali izvaja diskriminacijo, utemeljeno na rasnem ali drugačnem razlikovanju, je disfunkcionalna in prepletena s tveganji.
Na mednarodni konferenci »Zakaj terorizem? Naslavljanje pogojev, ki spodbujajo širitev terorizma«, ki jo je v preteklem letu organiziral Svet Evrope, smo identificirali diskrimanicijo, posebej rasno diskriminacijo kot nekaj, kar samo po sebi spodbuja širitev političnega ekstremizma in nasilja. Sklepi naše konference so bili, da so protiteroristični ukrepi, ki so diskriminatorni na podlagi rase, jezika, vere, nacionalnosti ali etničnega izvora, kontraproduktivni in neučinkoviti na dolgi rok.
Naše vlade so odgovorne za to, da nas ščitijo pred teroristi, vendar da bi to učinkovito izvajale, morajo delovati znotraj zakonov in spoštovati temeljne vrednote naši družb. Nediskriminacija je ena izmed teh vrednot.
Vlade morajo biti posebej pazljive, da se izogibajo rasni diskriminacijo, ko obravnavajo tuje državljane ob vstopu in izstopu na nacionalno ozemlje – to vključuje mejni nadzor, izdajo dovoljenj za bivanje in za delo, izgon, izročitev in postopke za pridobitev azila. "

Vse novice