Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

»Zdravstveno varstvo v Evropi – za otroke in z njimi«

16.04.2009, Madrid

»Zdravstveno varstvo v Evropi - za otroke in z njimi« predstavlja poudarek konference Sveta Evrope, ki med 16. in 17. aprilom poteka v Madridu v okviru španskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.

Na konferenci bo predstavljen poseben projekt, ki se nanaša na otroke in njihove potrebe in pravice s področja zdravstva. Obravnavane pa bodo med drugim teme, kot sta zagotavljanje otrokom prilagojenega in otrokom prijaznega zdravstvenega varstva ter spodbujanje participacije otrok v postopkih odločanja.

V okviru konference bodo identificirani načini in sredstva, kako odgovoriti na potrebe in probleme otrok pacientov z namenom, da se definira strategija za vključitev otrokovih pravic v zdravstvene politike.

Vse novice