Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

»Noč muzejev« 16. maja

14.05.2009, Strasbourg

Svet Evrope bo letos prvič v zgodovini organizacije in ob peti evropski »Noči muzejev« predstavil svojo umetniško zbirko v Palači Evrope. Umetniška dela, ki segajo tudi 3000 let v zgodovino, bodo na ogled med 18. uro in 1. uro zjutraj.

Svet Evrope, ki letos praznuje 60. obletnico, poziva javnost, da spozna umetnostno zbirko, ki je tako raznolika, kot je Evropa sama. Države članice kot nečlanice, regionalne in lokalne oblasti ter umetniki so v zadnjih šestdesetih letih podarili svoja umetniška dela Svetu Evrope, s čimer so izkazali podporo organizaciji, ki človekove pravice vidi kot osrednjo točko družbe ter kreativnim umetnikom izkazuje pomemben položaj, ki ga imajo pri oblikovanju vedenja in obnašanja.

Vseevropska pobuda »Noč muzejev« ima namen spodbuditi širši krog ljudi k obisku muzejev, saj so muzeji v 47 državah članicah povabljeni, da odprejo svoja vrata za nočno uživanje umetnosti.

 Noč muzejev

Vse novice