Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

»Nobena religija ne zagovarja t.i. zločinov zaradi časti«, meni PACE poročevalec

14.05.2009, Strasbourg

»Nobena religija ne zagovarja tako imenovanih zločinov zaradi časti in v teh zločinih ni nobene časti,« je rekel John Austin (Združeno kraljestvo, SOC) na srečanju Odbora za enakopravnost Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE) danes v Istanbulu. »Vse oblike nasilja nad ženskami v imenu tradicionalnih častnih pravil morajo veljati za zločine, nesprejemljive v kateri koli kulturi ter strogo kaznovane na sodiščih. Ne smemo dopustiti kakršne koli oblike družbenega ali kulturnega relativizma,« je povedal John Austin , avtor poročila o nujnem boju proti tem zločinom, ki ga je danes odobril Odbor za enakopravnost.

»Pomembno je tudi, da ženske vedo, kje iskati pomoč v primerih, ko so žrtve zločinov zaradi časti ter da zakoni določijo ukrepe za zaščito in pomoč žrtvam,« je dodal poročevalec.

V poročilu navaja, da je po podatkih Sklada ZN za prebivalstvo letno povzročenih 5000 umorov zaradi časti, večinoma v muslimanskih državah in skupnostih.

Osnutek resolucije in priporočila (PDF)

Vse novice