Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Prispevek nevladnih organizacij h kakovosti slovenske družbe

22.09.2008, Ljubljana

Ti povej, Zavod za ustvarjalno družbo in Športna zveza Ljutomer sta prejemnika prvih certifikatov NVO standarda kakovosti, ki ju je danes v prostorih Informacijskega urada Sveta Evrope (IUSE) podelil direktor Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje Igor Likar.

Ob podelitvi certifikatov je zbrane nagovorila tudi direktorica IUSE mag. Kristina Plavšak Krajnc, ki je poudarila, da je obstoj dejavne civilne družbe in njenih nevladnih organizacij, ki so bistven sestavni del evropske družbe, pomemben in nepogrešljiv element demokracije. Nadaljevala je: »Nevladne organizacije imajo v pluralistični demokraciji vlogo protiuteži, ki je bistvena za okrepitev dejavnega sodelovanja državljank in državljanov pri vodenju javnih zadev in za spodbujanje demokratičnega državljanstva, temelječega na človekovih pravicah.«

Plavšak Krajnčeva je omenila pomembno aktivno sodelovanje nevladnih organizacij z vsemi organi Sveta Evrope, zlasti njihovo nepogrešljivo vlogo pri preverjanju izvajanja konvencij Sveta Evrope in spoštovanja človekovih pravic v državah članicah. Nevladne organizacije so tudi dragocene partnerice pri izvajanju kampanj Sveta Evrope.

Irma Mežnarič, državna podsekretarka na Ministrstvu za javno upravo, ki projekt finančno podpira, in vodja projekta NVO Sistem kakovosti Tina Divjak sta poudarili, da je že pot do pridobitve standarda mehanizem, ki krepi NVO in jim hkrati omogoča, da ostajajo na svoji poti, delajo v dobro ljudi in trajnostnega razvoja.

Več na www.kakovosten-nvo.si

Vse novice