Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Prešernova nagrada za diplomsko delo o Romih

04.12.2008, Ljubljana

Julija Sardelić je dobitnica letošnje Prešernove nagrade na ljubljanski Filozofski fakulteti za diplomo o evropskih razsežnostih položaja romske skupnosti v Sloveniji.

Študentka iz Lendave je diplomsko delo z naslovom »Modernost, identiteta, manjšine: Evropske razsežnosti položaja romske skupnosti v Sloveniji« pripravila s kolegom Mirom Samardžijo pod mentorstvom prof. Ksenije Vidmar Horvat.

Julija Sardelić tesno sodeluje tudi z Informacijskim uradom Sveta Evrope v Republiki Sloveniji in se je aktivno vključila v kampanjo Dosta!, ki se bori proti predsodkom do Romov. Sama je namreč tudi častna članica romskega naselja Kamenci blizu Lendave, kjer že leta veliko dela z otroki, sodelovala pa je tudi pri projektih romski zdravilni gaj, romska pravljica Kasandra idr. Pred kratkim je v Strasbourgu predstavila Kamence in njihovo prizadevanje za uvrstitev na seznam Romskih kulturnih poti v okviru Sveta Evrope.

Vse novice