Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Predsednik Parlamentarne skupščine obsoja umor Benazir Buto

03.01.2008, Strasbourg

»Strogo obsojam sramoten umor Benazir Bhutto, ki se je zgodil v Pakistanu 27. decembra. To teroristično dejanje je jasen napad na demokratične volitve v Pakistanu. Izrekam moje iskreno obžalovanje družini gospe Buto in prebivalcem Pakistana.

 

Njen umor nas opominja, da moramo pri boju proti terorizmu uporabiti mednarodno politično in pravno sodelovanje, pri tem pa upoštevati načela pravne države ter se boriti proti povzročiteljem terorizma.

 

V številnih delih sveta je mir ogrožen, saj smo bili 25. decembra priča številnim bombnim napadom na Irak. Ta dan je tudi rojstni dan Ingrid Betancourt, ki je bila skoraj pet let ujetnica v Kolumbiji.

 

Teroristi ne spoštujejo človekovega življenja in dostojanstva ter tako povzročajo strah in nestabilnost, kar uporabijo v prid lastnih političnih ciljev. Demokratične države niso tako pogosto žrtve teh strašnih dejanj. Pozivam parlamente in vlade v Evropi, da okrepijo svoje zmogljivosti za boj proti terorizmu ter okrepijo demokratično stabilnost v državi s pomočjo skupnih mednarodnih standardov, ki jih je v ta namen sprejel Svet Evrope.«

 

 

Vse novice