Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Otrokove pravice v medijih

22.04.2008

Omizja Poročanje medijev o otrocih, ki ga je organiziral Mirovni inštitut v sodelovanju z Varuhom človekovih pravic in Informacijskim uradom Sveta Evrope v Ljubljani, so se udeležili Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic, Uroš Slak, urednik in voditelj oddaje Trenja na POP TV, Alma M. Sedlar, novinarka in pomočnica odgovorne urednice Jane, članica Novinarskega častnega razsodišča, Elizabeta Zorman, novinarka in urednica kronike Večera, Zoran Pavlovič, direktor Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše in Liana Kalčina, predsednica Komisije za otrokove pravice pri Zvezi prijateljev mladine. Priporočila in dejavnosti Sveta Evrope na področju promocije otrokovih pravic v medijih je predstavila Kristina Plavšak Krajnc, direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope.

Mediji pri poročanju o nepravilnostih v delovanju javnih služb in oblasti, o kršitvah človekovih pravic in drugih nezakonitostih delujejo v interesu javnosti. Tovrstno delo novinarjev in urednikov lahko prispeva k izboljšanju delovanja pristojnih služb v prid državljank in državljanov. V primežu medijskega razkrivanja primerov nepravilnosti in nezakonitosti se včasih znajdejo otroci.

Vse novice