Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope o gruzijsko-ruskem konfliktu

29.08.2008

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PSSE) mora med svojim naslednjim zasedanjem, ki bo potekalo med 29. septembrom in 3. oktobrom, razpravljati o gruzijsko-ruskem konfliktu. Takšna je bila odločitev vodij političnih skupin skupščine, enoglasno sprejeta v četrtek, 28. septembra.

Na srečanju v Bruslju se je predsedniški odbor parlamentarne skupščine tudi odločil, da pred razpravo po dejstva v obe državi pošlje 9-člansko delegacijo poslancev.

»Izbruh spopadov med našima dvema članicama nas vse v Svetu Evrope zelo skrbi,« je povedal predsednik PSSE Lluis Maria de Puig. »Pomembno je, da skozi odkrite razgovore z obema stranema ugotovimo, kaj se je zgodilo in zakaj, ocenimo situacijo na terenu in se potem sestanemo in v skladu z našimi vrednotami odločimo, kako naprej.«

Predsedniški odbor, ki ga sestavljajo predsednik skupščine, vodje petih političnih skupin ali njihovi namestniki ter generalni sekretar skupščine, se je sestal na predvečer ločenega srečanja z enakovrednim odborom Evropskega parlamenta Konference predsednikov.

Oddelek za odnose z javnostmi Parlamentarne skupščine:
Tel: +33 3 88 41 31 93
Fax : +33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice