Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Odbor Sveta Evrope proti mučenju (CPT) je dobil dovoljenje, da si ogleda prostore za pridržanje na Kosovu, ki jih vodi NATO

21.07.2006

Strasbourg, 19.07.2006 – Strokovnjaki Sveta Evrope bodo kmalu lahko obiskali prostore za pridržanje na Kosovu, in tako preverili, ali so pogoji za pridržanje v skladu z Evropsko konvencijo o preprečevanju mučenja in nečloveškega ali ponižujočega ravnanja ali kaznovanja.

 

Jaap de Hoop Scheffer, v imenu NATA, in Terry Davis, v imenu Sveta Evrope, sta preko pisem definirala oblike pregledovanja prostorov za pridržanje, ki jih vodi NATO.

 

Obisk CPT-ja na Kosovu bo zajemal tudi obisk prostorov za pridržanje, ki jih tam vodijo Združeni narodi. Dogovor z UNMIK-om je bil dosežen že leta 2004, a še ni bil izveden, saj so čakali na rezultat pogajanj z NATO-m.

 

»Uspeli smo rešiti dolgoročno anomalijo s področja uveljavljanja človekovih pravic v Evropi. Ta sporazum nam bo pomagal zagotoviti, da pri popolni prepovedi mučenja in nečloveškega ali ponižujočega ravnanja v 46 državah Sveta Evrope, ne obstaja nobenih izjem. To pomeni dobro novico za človekove pravice v Evropi« je povedal Terry Davis, Generalni sekretar Sveta Evrope.

 

Vse novice