Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

O Centru Sever-Jug na konferenci o razvojnem sodelovanju

26.03.2009, Ljubljana

Na mednarodni konferenci "Združeni za globalni razvoj – krepitev civilnega dialoga o razvojnem sodelovanju", ki je potekala v organizaciji UNICEF Slovenija v Ljubljani 26. in 27. marca, je direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope Kristina Plavšak Krajnc predstavila aktivnosti Centra Sever-Jug.

Center Sever-Jug, ki se uradno imenuje Evropski center za globalno soodvisnost in solidarnost, je bil ustanovljen leta 1989 v okviru delnega sporazuma Sveta Evrope in ima 19 članic, vključno s Slovenijo. Pogosto se poimenuje »okno v svet Sveta Evrope«, saj ponuja okvir za evropsko sodelovanje, z namenom ozaveščanja o globalni soodvisnosti in spodbujanja politik solidarnosti.

Predstavljena so bila tudi Navodila za globalno učenje, ki so nastala v  okviru mreže Centra Sveta Evrope Sever – Jug in predstavljajo posebno pedagoško orodje, ki naj bi vsem, ki lahko ali že izobražujejo za razvoj v formalnih kot tudi neformalnih sistemih, omogočala boljše razumevanje in praktično izvajanje izobraževanja za razvoj. Več o Centru Sever-Jug: http://www.coe.int/t/dg4/nscentre/default_EN.asp

Unicefova Konferenca, ki jo otvoril predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Tuerk, je del projekta Globalna ekonomija – globalna solidarnost: promocija Milenijskih razvojnih ciljev. Osrednji namen tega projekta, ki ga UNICEF Slovenija izvaja skupaj z UNICEF Slovaška, je osveščanje slovenskih in slovaških javnosti o razvojnih vprašanjih ter krepitev civilnega dialoga na vseh ravneh.

Vse novice