Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Za potovanje po vesolju Velike Evrope otroci z raketami na Čarobnem dnevu

31.08.2009, Ljubljana

Informacijski urad Sveta Evrope v RS (IUSE) se je na prvem Čarobnem dnevu v Volčjem potoku predstavil s svojo kampanjo »Evropa je več, kot si misliš«. Obiskovalci so prejeli publikacijo Potovanje v vesolje Velike Evrope, ki na otrokom prijazen način in skozi igrico predstavlja delovanje Sveta Evrope in njegovih članic. Da pa bi bilo popotovanje po vesolju Velike Evrope še bolj zabavno, je IUSE z Zavodom Enostavno Prijatelji pripravil ustvarjalne delavnice za otroke, kjer so izdelovali rakete za polet v Evropo in na galaksijo otrok.

Svet Evrope povezuje 47 držav članic in se ukvarja z vsemi področji, s katerimi se sooča evropska družba, razen z obrambo. To vključuje človekove pravice, medije, pravno sodelovanje, socialna in ekonomska vprašanja, zdravje, izobraževanje, kulturo, medkulturni dialog, dediščino, šport, mlade, lokalne in regionalne oblasti in okolje. Letos praznuje tudi že svojo 60. obletnico delovanja.

Vse novice