Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Volitve generalnega sekretarja: predsednik skupščine za prepričljiv volilni izid

28.09.2009, Strasbourg

V svojem otvoritvenem nagovoru jesenskega zasedanja Parlamentarne skupščine je njen predsednik Lluís Maria de Puig spomnil, da je ob različnih priložnostih poudaril, kako pomembno je ne le priti do volilnega izida, temveč da je le-ta tudi prepričljiv in kaže na močno politično podporo novemu generalnemu sekretarju. »Zato sem prepričan, da po dogodkih v zadnjih nekaj mesecih, oseba, ki bo izvoljena na čelo organizacije, kdorkoli to že bo, ne sme imeti najmanjših dvomov, da si bo morala zaupanje skupščine prislužiti - mi bomo budni in zahtevni,« je dejal.  

Prav tako je pozdravil sporazum med Armenijo in Turčijo o normalizaciji njunih odnosov ter sporazum med Hrvaško in Slovenijo o razrešitvi mejnega konflikta. »Ponavadi smo mi tisti, ki smo svojim državam članicam za zgled. Zdaj pa je čas, da sami sledimo tema dvema dobrima primeroma,« je zaključil.

Govor
Več o jesenskem zasedanju PACE

Vse novice