Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Vojna med Gruzijo in Rusijo: »Vsi so izgubili«, dialog kot edina pot naprej

29.04.2010, Strasbourg

»V tem konfliktu ni zmagovalcev in poražencev: vsi so izgubili«, je dejala ambasadorka Heidi Tagliavini v povzetku svojega poročila o konfliktu v Gruziji za leto 2008, ki ga je predstavila v današnji razpravi Parlamentarne skupščine. »Obe strani v sporu sta bili neuspešni, prišlo je do velikih kršitev humanitarnega prava in prava človekovih pravic, prav tako sta se v evropsko politiko vrnili uporaba groženj ter sile.«

 

Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland je v svojem televizijskem intervjuju podprl pozive k takojšnjemu dialogu med stranema, kot jih je naslovila nekdanja vodja mednarodne misije za gruzijsko-ruski konflikt, Heidi Tagliavini. Opozoril je tudi na možnost izbruha primerljivega konflikta tistemu na Cipru, v primeru, da ne bo prišlo do napredka.

 

Soporočevalec o konfliktu Mátyás Eörsi (Madžarska, ALDE) se je strinjal, da so Gruzija, Rusija in separatistične regije Abhazije in Južne Osetije poraženke v konfliktu, hkrati pa poudaril, da »Evropa ne sem nikoli pristati na novo Jalto«.

 

Drugi soporočevalec o konfliktu David Wilshire (Velika Britanija, EDG), je dejal, da se Evropa lahko ponovno znajde v brezizhodni situaciji. »Parlamentarna skupščina Sveta Evrope lahko ponudi le eno stvar: dialog s katerim, bi začeli graditi zaupanje«.

 

 

Posnetek izjave ga. Tagliavini

 

 

Poročilo ga. Tagliavini

 

 

Video televizijskega intervjuja generalnega sekretarja

 

Vse novice