Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Thorbjørn Jagland: sporazum med Armenijo in Turčijo pomeni zgodovinski korak

11.10.2009, Strasbourg

Generalni sekretar Sveta Evrope je 11. oktobra čestital vladama Armenije in Turčije za sporazum, s katerim bosta ponovno vzpostavili diplomatske odnose in odprli mejo med državama. »To je zgodovinski korak,« je povedal Thorbjørn Jagland. »Moral bi prinesti trajno spravo med obema državama in okrepiti stabilnost v južno kavkaški regiji kot celoti."

Minister za zunanje zadeve RS in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope Samuel Žbogar je z zadovoljstvom pospremil podpis Protokola o vzpostavitvi diplomatskih odnosov ter Protokola o razvoju dvostranskega sodelovanja med Turčijo in Armenijo. Minister Žbogar je bil kot predsedujoči Odboru ministrov SE na povabilo švicarske zunanje ministrice navzoč pri slovesnem podpisu obeh protokolov 10. oktobra v Zürichu.

 

Svet Evrope, ki združuje evropske države - tudi Turčijo in Armenijo - na osnovi vrednot miru, medsebojnega razumevanja in sodelovanja, je pripravljen obema državama ponuditi vso potrebno pomoč in podporo pri procesih uveljavljanja obeh protokolov v praksi. Prav tako je vso svojo podporo pripravljena ponuditi tudi Slovenija.

Minister Žbogar ob tem izraža tudi svoje priznanje Švici in njeni zunanji ministrici za uspešno posredovanje v postopku pogajanj in priprave podpisanih protokolov.

Vse novice