Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Thorbjørn Jagland : "Pristop EU k Evropski konvenciji o človekovih pravicah pomeni zgodovinski napredek"

16.02.2010, Strasbourg

»Pristop Evropske unije k Evropski konvenciji o človekovih pravicah pomeni novo, zgodovinsko spremembo v sodelovanju na področju varnosti in demokratične stabilnosti v Evropi«, je danes povedal Thorbjørn Jagland, generalni sekretar Sveta Evrope v svojem govoru v Bruslju na političnem srečanju »Krepitev človekovih pravic po vsej Evropi«, ki je potekal v organizaciji European Policy Centre (EPC).

 

»Kar se postopoma vzpostavlja, je vse-celinski prostor za dialog, sodelovanje in interakcijo na področju demokracije, človekovih pravic in pravne države. Evropska unija je globalni igralec in bo zaradi svoje politične in gospodarske teže še naprej vodilna v tem procesu. Njen pristop h Konvenciji ne zmanjšuje njenega pomena in vpliva. Prav nasprotno, s sprejetjem enakih pravil, ki veljajo za vse v Evropi, bo EU pridobila legitimnost in moč prepričevanja, »je dejal Jagland.

Generalni sekretar se mudi v Bruslju zaradi srečanj z novima komisarkama Viviane Reding (podpredsednico in komisarko za pravosodje, temeljne pravice in državljanstvo) ter Cecilio Malmström (komisarko za notranje zadeve) o pripravah na pristop EU k Evropski konvenciji o človekovih pravicah.

Thorbjørn Jagland se bo prav tako srečal z generalnim sekretarjem NATA Andersom Foghom Rasmussenom.  

 

Vse novice