Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Thomas Hammarberg:''Sodišče v Strasbourgu je za mnoge vir upanja''

08.02.2010, Strasbourg

"Sodišče v Strasbourgu je bistvenega pomena za ohranjanje evropskega sistema varstva človekovih pravic. Zato so potrebni nadaljnji ukrepi, da se okrepi delovanje sodišča in zagotovi, da države članice izvajajo njegove odločitve,'' je dejal Thomas Hammarberg, komisar Sveta Evrope za človekove pravice, v svojem zadnjem mnenju.

"Odločitve Sodišča imajo konkretne učinke na življenje ljudi, zato bi vlade morale dati večjo prednost njihovemu izvajanju. Razprave o težavah Sodišča se morajo v večji meri osredotočiti na potrebo po preprečevanju. Glavno vprašanje ni, zakaj ima Sodišče težave z obvladovanjem dela, temveč zakaj se toliko posameznikov nanj pritoži. "

V luči konference o prihodnosti Evropskega sodišča, ki bo na visoki ravni potekala v Interlaknu od 18. do 19. februarja 2010, komisar Hammarberg poziva države članice, naj sprejmejo sistematično in celovito strategijo za premostitev ovir in za zagotovitev popolnega izvajanja Evropske konvencije o človekovih pravicah. "Razvoj nacionalnega načrta za izvajanje obveznosti, ki izhajajo iz človekovih pravic, bi bil idealen okvir za tak sistematičen pristop", je dejal.

***

Mnenja komisarja, ki so objavljena vsakih 14 dni, so lahko objavljena v medijih brez prejšnjega dogovora pod pogojem, da tekst ni spremenjen in je vir naveden na naslednji način: »Prav tako na razpolago na spletni strani komisarja http://www.commissioner.coe.int/.

Kontakt za medije v uradu komisarja:
Stefano Montanari, +33 6 61 14 70 37; stefano.montanari@coe.int

Povezava na mnenja

Urad komisarja za človekove pravice
Oddelek za komuniciranje
Tel: +33 (0)3 88 41 35 38
Fax:+33 (0)3 90 21 50 53
www.commissioner.coe.int
press.commissioner@coe.

Vse novice