Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svetovni dan beguncev 2010

20.06.2010, Strasbourg

Skupna  izjava predsedujočega Odboru ministrov in predsednika Parlamentarne skupščine Sveta Evrope

Ob svetovnem dnevu beguncev sta predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope, makedonski minister za zunanje zadeve Antonio Miloshoski, in predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, Mevlut Çavuşoğlu, z letošnjo temo "doma" poudarila ranljivost vseh tistih, ki so morali pobegniti iz svojega doma in iz svoje države. Opozorila sta na obveznost držav članic Sveta Evrope, da delujejo v skladu z mednarodnimi pogodbami za zaščito beguncev in prosilcev za azil ter sodelujejo z UNHCR.

Opomnila sta, da je bil Svet Evrope ustanovljen za zaščito pravic vseh ljudi v Evropi, zato je »treba bolj kot kdaj koli prej zagotoviti, da so pravice beguncev, prosilcev za azil in pravice razseljenih oseb dejansko uresničene. Vsak primer je poseben in vključuje eno osebno dramo, ki si še toliko bolj zasluži posebno pozornost in pristop, zlasti ob upoštevanju dejstva, da je skoraj polovica razseljenih oseb in beguncev na svetu otrok. Svet Evrope lahko prispeva k zaščiti beguncev na vseevropski ravni s svojim pristopom človekovih pravic«.

Spletna stran UNHCR

Vse novice