Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope obžaluje odločitev beloruskega Vrhovnega sodišča za smrtno kazen

27.09.2010, Strasbourg

Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland  je "globoko užaloščen" zaradi novice, da je Vrhovno sodišče zavrnilo pritožbi dveh zapornikov, ki sta v mestu Grodno obsojena na smrt.

Poudaril je, da je Svet Evrope že večkrat obsodil usmrtitve v Belorusiji ter pozval k odpravi smrtne kazni.

V času, ko Svet Evrope in Belorusija razpravljata o možnih ukrepih za odpravo smrtne kazni, morajo oblasti preiti od besed k dejanjem in poslati močan signal, da je moratorij na usmrtitve nujen.

»Prepričan sem, da bo predsednik Lukašenko dobro izkoristiti svoje ustavne pristojnosti za izdajo pomilostitve obsojenim državljanov. Smrtna kazen ni v skladu z vrednotami, ki jih delimo kot Evropejci. Krši Evropsko konvencijo o človekovih pravicah. Smrt ni pravičnost,« je povedal generalni sekretar.

Vse novice