Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Srečanje generalnega sekretarja Thorbjørn Jaglanda s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem

03.03.2010, Strasbourg

Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland se je srečal s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem 2. marca v Bruslju. Razpravljala sta o odnosu med Svetom Evrope in Evropsko unijo v luči krepitve večstranskega sodelovanja v širšem evropskem prostoru in prihodnjega pristopa EU k Evropski konvenciji o človekovih pravicah.

Thorbjørn Jagland je poudaril, da sta se s predsednikom Van Rompuyem strinjala, da je ključnega pomena za zagotovitev pristopa Evropske unije h Konvenciji določitev jasnih političnih smernic. Jagland se je sestal tudi s ključnimi člani Evropskega parlamenta, ki se ukvarjajo z vprašanji človekovih pravic in pravosodjem.

 

Vse novice