Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Spominjanje je najboljši način, da se prepreči ponovitev tragedije holokavsta, pravi predsednik PACE

27.01.2010, Strasbourg

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta, je Mevlut Çavuşoğlu (Turčija, EDG), predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE), poudaril, da je spominjanje najboljši način, da se prepreči ponovitev tragedije holokavsta.

»Generalna skupščina Združenih narodov je z Resolucijo 60/7 iz leta 2005 razglasila 27. januar za svetovni dan spomina na žrtve holokavsta. Natanko pred 65. leti, 27. januarja 1945, je sovjetska vojska osvobodila okoli 7.000 zapornikov, ki so še ostali v nacističnem taborišču smrti Auschwitz-Birkenau na Poljskem.

Grozodejstva storjena v okviru druge svetovne vojne so pripeljala do ustanovitve Sveta Evrope in splošnega priznanja človekovih pravic. Spominjanje najboljši način, da se prepreči ponovitev tragedije holokavsta.

Človekove pravice se moramo naučiti, jih izkusiti in uresničevati, nenehno, vsak dan. Zato ni mogoče reči: imamo Evropsko konvencijo o človekovih pravicah, in zato so vse težave s človekovimi pravicami urejene.

Pri mnogih stvareh se zavemo njene vrednosti šele, ko nam ta manjka. Enako velja za človekove pravice. Zato je pomembno, da se spomnimo najtemnejših trenutkov v evropski zgodovini prejšnjega stoletja, tako da ne bomo pozabili izrednega pomena in vrednosti človekovih pravic v naši civilizaciji.«

Več o svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta

 

Vse novice