Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Spletna igrica Sveta Evrope za varnejšo uporabo spleta tudi v slovenščini

30.11.2009, Strasbourg/Ljubljana

Svet Evrope, ki se že 60 let bori za človekove pravice, kamor spada tudi zaščita otrok pred vsemi oblikami izkoriščanja in zlorab, je za otroke od četrtega leta naprej pripravil posebno spletno igrico.

Njen namen je otroke opozoriti na vse nevarnosti, na katere lahko naletijo ob brskanju po spletnih straneh. Igrica o varni uporabi interneta je poimenovana Wild Web Woods oziroma Divji spletni gozdovi, saj na otroke na spletu še vedno preži vrsta nevarnosti, kot so spletno nadlegovanje, otroška pornografija, sovražni govor idr. Znanje, ki si ga otroci pridobijo prav z igranjem omenjene igrice, pa otroke lahko obvaruje pred vsemi pastmi, ki jim grozijo na spletu.

Spletno igrico najdete tukaj

Vse novice