Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Razočaranje zaradi neizvolitve generalnega sekretarja, toda nadaljevanje dialoga

23.06.2009, Strasbourg

Slovenski zunanji minister Samuel Žbogar je 22.6.2009 v Evropski palači v Strasbourgu v vlogi predsedujočega Odboru ministrov Sveta Evrope nagovoril poslance na rednem plenarnem zasedanju Parlamentarne skupščine Sveta Evrope. Izrazil je svoje »veliko razočaranje in zaskrbljenost zaradi odločitve, da se izvolitev novega generalnega sekretarja Sveta Evrope umakne z dnevnega reda« in »upanje, da bodo te volitve čim prej izvedene«, pri tem pa je poudaril, da je želja Odbora ministrov, da se konstruktiven dialog s Parlamentarno skupščino nadaljuje.   

V svojem nagovoru parlamentarcev je izpostavil sprejetje protokola 14bis, ki označuje prelomno točko v dolgotrajnih reformnih procesih Evropskega sodišča za človekove pravice. »To bi moralo pripeljati do veliko večje produktivnosti sodišča,« je dodal. Govoril je tudi o stanju v Gruziji, Moldaviji, Srbiji in Belorusiji. (več ...)

Video posnetek govora

Vse novice