Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: »Mednarodna nagrada za pravičnost sveta« dodeljena Svetu Evrope in njegovemu Posvetovalnemu svetu evropskih sodnikov

04.11.2009, Strasbourg/Madrid

Fundacija za pravičnost vsvetu, ustanovljena pod okriljem Mednarodnega združenja sodnikov, se je odločila, da nagrado za leto 2009 podeli Svetu Evrope za njegova prizadevanja v podporo sodnikov, s poudarkom zlasti na kakovostnem delu njegovega Posvetovalnega sveta evropskih sodnikov (CCJE - Consultative Council of European Judges) od leta 2000.

Slovesnost, ki je potekala 3. novembra v Madridu, je odprl Maria José Bento Compagny, predsednik Fundacije za pravičnost v svetu in Mednarodnega združenja sodnikov. Elogium je predal  Ernst Markel, predsednik žirije, sestavljene iz visokih osebnosti mednarodnega sodstva.

Predsednica CCJE Julia Laffranque (Estonija) in Philippe Boillat, generalni direktor za človekove pravice in pravne zadeve Sveta Evrope, sta prejela nagrado in poudarila pomen prizadevanj Sveta Evropa in CCJE za spodbujanje in krepitev neodvisnega, učinkovitega in kakovostnega sodstva po vsej Evropi, kar je tudi bistven element pravne države.

Več

Vse novice