Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Predsednik skupščine: »Romunija se uspešno ukvarja z manjšinskimi vprašanji«

01.09.2010, Strasbourg

Predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE) Mevlüt Çavusoglu je ob koncu uradnega obiska v Romuniji pohvalil državo za njeno uspešno ukvarjanje z manjšinskimi vprašanji ter prizadevanji za večjo vključenost manjšin v politično, ekonomsko in družbeno življenje v državi.

Spomnil je, da je PACE pred kratkim pozval vse države članice k izboljšanju razmer in vključevanju Romov, k njihovi boljši zaščiti pred diskriminacijo, povečanju njihove udeležbe in zastopanja. Obžaloval je, da so nekatere evropske države za reševanje tega problema izbrale način, ki stigmatizira to ranljivo manjšino in vodi k povečanju ksenofobičnih in rasističnih čustev. »V nekaterih primerih lahko celo pravno korektni ukrepi privedejo do nečloveških posledic, še zlasti če zadevajo celotno skupino oseb,« je zaključil.

Zabeležka govora na novinarski konferenci

Vse novice