Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Predsednik Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti na konferenci evropske mreže 'Cities for Children'

30.06.2009, Stuttgart

Predsednik Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Ian Micallef je v Stuttgartu v Nemčiji 29. junija nagovoril udeležence 3. letne konference evropske mreže 'Cities for Children'. V svojem govoru je med drugim poudaril, da je bilo področje 'otrok' predolgo le eno od mnogih, pomembnih, a neodvisnih vprašanj. »Novost na tem področju je naraščujoče in široko priznanje potrebe, da se vprašanja, povezana z otroki, vključijo v državne, regionalne in lokalne politike in se jih obravnava kot sestavni del celovitega reševanja problemov«. Micallef je v tem oziru pozdravil velik prispevek evropske mreže 'Cities for Children' pri izgradnji otrokom prijaznega in družinam namenjenega urbanega okolja.

Preko mreže 'Cities for Children' pod okriljem Kongresa poteka izmenjava znanja in izkušenj pri zagotavljanju dobrega bivanja otrok v urbanem okolju. Vanjo je vključenih preko 50 evropskih mest, med njimi pa za zdaj ni nobenega slovenskega. Na konferenci udeleženci razpravljajo o rezultatih delovnih skupin mreže 'Cities for Children', pozornost pa je usmerjena na področja izobraževanja, zdravstva, varnosti in splošnih aktivnosti otrok v urbanem okolju.

Govor Iana Micallefa v angleščini.

Spletna stran Cities for Children.

O vlogi Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti.

Vse novice