Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Poročevalka PACE za Belorusijo zahteva preiskavo smrti Olega Bebenina

07.09.2010, Strasbourg

Sinikka Hurskainen (Finska, SOC), poročevalka za Belorusijo pri Parlamentarni skupščini Sveta Evrope (PACE), je izrazila zaskrbljenost zaradi petkove smrti Olega Bebenina, soustanovitelja spletne strani Charter 97 v Belorusiji.

»Postavljajo se vprašanja glede okoliščin njegove smrti, sama pa pričakujem od oblasti, da bodo izvedle temeljito, pregledno in izčrpno preiskavo o tem tragičnem dogodku, » je povedala Hurskainenova, ki se je s predstavniki opozicije srečala v Minsku pred slabima dvema tednoma.

»Skupščina bo pozorno spremljala razvoj dogodkov in ostala dogajanja v Belorusiji v tekmi za predsedniške volitve, zlasti v zvezi s svobodo medijev in politično svobodo beloruskih državljanov.

Medtem pa  družini in prijateljem gospoda Bebenina pošiljam svoje iskreno sožalje.«

 

Vse novice