Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Parlamentarna skupščina SE pretresena zaradi umora Zareme Sadulajeve in njenega moža

12.08.2009, Strasbourg

Predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Lluis Maria de Puig in več poročevalcev skupščine so izrazili potrtost in pretresenost, ker so v čečenskem glavnem mestu Grozni neznanci ubili vodjo nevladne organizacije Rešite generacijo (Save the generation) Zaremo Sadulajevo in njenega moža. Izrazili so mnenje, da so razmere v Čečeniji postale nevzdržne. "Naš poziv oblastem po umoru Natalije Estemirove prejšnji mesec ni imel nikakršnega učinka. Nezakonitost in nekaznovanost v Čečeniji in po širšem Severnem Kavkazu se morata končati. Kredibilnost in odgovornost oblasti sta pod vprašajem", so zapisali v skupni izjavi.

"Želimo se pokloniti pogumu in predanosti gospe Sadulajeve in predvsem izraziti sožalje njeni družini ter solidarnost njenim prijateljem in znancem. Razmere za zagovornike človekovih pravic v Čečeniji in po vsem Severnem Kavkazu so postale nevzdržne. Stalne grožnje, ki jo predstavljajo tamkajšnji skrajneži, v državi članici Sveta Evrope ne moremo več tolerirati. Parlamentarno skupščino nameravamo pozvati, da se s tem vprašanjem nemudoma sooči. Naš poziv oblastem po umoru Natalije Estemirove prejšnji mesec ni imel nikakršnega učinka. Storilce the zločinov morajo odkriti in jih privesti pred sodišče,"v skupni izjavi sporočajo predsednik Parlamentarne skupščine in več poročevalcev. Njihova nedavna poročila o razmerah v Čečeniji si lahko preberete s klikom na spodnje povezave.

Poročilo Herte Däubler-Gmelin (Nemčija), predsednice odbora za pravne zadeve in človekove pravice ter poročevalke o "potrebi po izkoreninjenju nekaznovanosti". Ob tem sprejeti resoluciji. Res. 1675(2009) - Rec. 1876(2009)

Poročilo Dicka Martyja (Švica) o "pravnih sredstvih za kršitve človekovih pravic na Severnem Kavkazu."

Poročilo Holgerja Haibacha (Nemčija) o "položaju zagovornikov človekovih pravic" . Ob tem sprejeti resoluciji- Res. 1660(2009) - Rec 1866(2009)

Še več podatkov lahko dobite v Uradu za komuniciranje pri Parlamentarni skupščini SE.

Tel: +33 3 88 41 31 93
Fax : +33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
assembly.coe.int

 

 

Vse novice