Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: OVSE in Svet Evrope – stebra najbolj navdihujočega mirovnega procesa v zgodovini

02.12.2009, Atene/Strasbourg

Na letni ministrski konferenci Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) v Atenah je generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland poudaril, da je dolgotrajna in stabilna varnost v Evropi lahko le posledica stalnih prizadevanj za utrditev in širjenje demokracije, človekovih pravic in vladavine prava na celini.

»OVSE, Evropska unija in Svet Evrope so trije stebri najbolj uspešnega in navdihujočega mirovnega proces v zgodovini,« je povedal zunanjim ministrom 56 držav članic OVSE-ja, kot tudi predstavnikom 40 mednarodnih organizacij, vključno Sveta Evrope, Združenih narodov in NATA. Med konferenco, ki se osredotoča na prihodnost varnosti v Evropi, je generalni sekretar poudaril svojo nalogo, da Svet Evrope postane bolj učinkovit, bolj prilagodljiv in bolj odziven na spreminjajoče se geopolitične razmere.

Carl Bildt, zunanji minister Švedske, ki je spregovoril v imenu Evropske unije, in Micheline Calmy-Rey, zunanja ministrica Švice, sta oba poudarila vlogo Sveta Evrope in pomen pravnih instrumentov organizacije, zlasti Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki prispevajo k evropski varnostni strukturi.

Nazadnje je bilo na konferenci v Atenah sprejetih dvajset deklaracij, ki se dotikajo vprašanj, kot so boj proti terorizmu, trgovina z ljudmi in svoboda medijev.

- Govor generalnega sekretarja (en)
- Več informacij o konferenci

Vse novice