Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Otroci iz BiH in Kosova na obisku v IUSE

10.07.2010, Ljubljana

V okviru humanitarno razvojnega projekta »Podari nasmeh 6.« je Zavod Krog ponovno v Slovenijo na rehabilitacijo pripeljal otroke iz Bosne in Hercegovine ter Kosova. Med obiskom Ljubljane so obiskali tudi Informacijski urad Sveta Evrope v RS (IUSE), kjer so ustvarjali zapestnice prijateljstva in sestavljali poseben mozaik. 

Zavod Krog skupaj s sponzorji 56 otrokom iz BiH in 31 otrokom iz Kosova  zagotavlja nekaj dni počitnic, sproščenih iger in športnih aktivnosti, in tako skuša prispevati k izboljšanju njihovega psihosocialnega stanja. S kratkim pobegom iz njihovega vsakdanjika se jim skuša prek druženja in interaktivnih delavnic prebuditi občutek samozavesti in zaupanja. Otroci in mentorji aktivno zapolnjujejo čas z interaktivnimi delavnicami, izleti, druženjem, igrami, šolo plavanja ipd.

V Ljubljani so se otroci ustavili tudi v IUSE, kjer so z animatorji Zavoda Enostavno Prijatelji zase in za prijatelje ustvarili pisane zapestnice ter dodali svoj kamenček v mozaik 'Evropa je več, kot si misliš', ki predstavlja našo povezanost z naravo in z ljudmi in daje pomen dobrim dejanjem, sestavljajo pa ga otroci po celi Sloveniji. Mozaik bo mešanica barv in simbolov, predvsem pa skupek najrazličnejši otrok, ki si zaslužijo le najboljše.

Vse novice