Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Napoved: "Vsi za enega - eden za vse" - brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke

18.03.2010, Ljubljana

Pridružite se nam na brezplačnih ustvarjalnih delavnicah na temo vzgoje za strpnost in nenasilje. Dobimo se v petek 19. marca ob 16. uri, v prostorih Informacijskega urada Sveta Evrope, na Rimski 16 v Ljubljani.

Delavnice pripravljata Informacijski urad Sveta Evrope v Republiki Sloveniji (IUSE) in Zavod Enostavno Prijatelji (ZEP) in so del projekta »Vsi za enega - eden za vse«. Na delavnicah se bodo otroci skozi ustvarjalnost, druženje in igro spoznavali s pomembnimi družbenimi temami, kot so spoznavanje in sprejemanje drugačnosti, vzgoja za strpnost in nenasilje, ekološko ozaveščanje in zdrav način življenja, človekove in otrokove pravice ter spoznavanje pomena vseevropskega učenja in povezovanja.   

Poleg tega bodo sodelujoči na vsakem srečanju dodali kamenček v mozaik, ki bo ponazarjal Evropo v vsej svoji razsežnosti »Evropa je več, kot si misliš«. Mozaik bo poudarjal pomen povezovanja in skupnega druženja z namenom zagotovitve enakih možnosti za vse otroke, mladostnike in starše. 

Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne, namenjene pa so predvsem otrokom med 4. in 10. letom.

Podrobnejša predstavitev tega srečanja:

 VZGOJA ZA STRPNOST IN NENASILJE

  • Jaz sem pomemben, ti si pomemben ...(izdelava ogledal, kamor bomo zapisali svoje in prijateljeve pozitivne lastnosti)
  • Zapestnice prijateljstva (izdelava zapestnice za nekoga, ki si ga želimo za prijatelja)
  • Izdelava mozaika EVROPA JE VEČ, KOT SI MISLIŠ

Več o drugih delavnicah

 

Vse novice