Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Nagrada za mlade novinarje 2009

13.01.2010, Strasbourg

 

Svet Evrope je objavil rezultate natečaja 'Evropa je več, kot si misliš', ki je potekal med 1. septembrom in 1. decembrom 2009. Več kot 200 kandidatov je sodelovalo v štirih kategorijah (novinarji v tiskanih ali spletnih medijih, radijski novinarji, fotografi in filmografi).

Nagrado skupaj pripravljata Svet Evrope in Evropska zveza mladih novinarjev, največje združenje mladih medijskih ustvarjalcev. Z natečajem so bili mladi novinarji, fotografi in filmografi povabljeni, da pogledajo preko naslovnic, ki obvladujejo skupno razumevanje Evrope, in zajamejo Evropo, ki je prepogosto neopažena.

Nagrajenci so:

-  Emilian Dechev iz Sofije, Bolgarija, za fotografijo "Resničnost vs. sanje" 

- Méabh Mc Mahon iz Bruslja, Belgija, za video reportažo "Poljaki na Irskem" 

- Alessandro di Maio iz Olivarelle, Italija, za reportažo "Integracija in radikalni Islam na Nizozemskem" 

- Daria Orlova iz Izhevska, Ruska federacija, za radijsko reportažo "Človek z zemljevidom sveta na čelu" 

 

Štirje zmagovalci bodo povabljeni na januarsko zasedanje Parlamentarne skupščine. Lahko bodo spremljali delovanje evropske najstarejše medvladne organizacije in poročali o dogodku. Nagrade bodo prejeli na posebni slovesnosti 27. januarja v Palači Evrope v Strasbourgu.

 

Vse novice