Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Nagrada Evropa je več, kot si misliš - novinarski natečaj za mlade novinarje iz cele Evrope

16.09.2009, Berlin/ Bruselj /Strasbourg

En novinarski natečaj za celo Evropo: vabljeni mladi novinarji, fotografi in filmografi, da se potegujete za nagrade v natečaju »Evropa je več, kot si misliš«, ki je bil lansiran 7. septembra letos. Nagrado skupaj pripravljata Svet Evrope in Evropska zveza mladih novinarjev, največje združenje mladih medijskih ustvarjalcev. Mi smo vi: Kje, kako, kdaj je Evropa VEČ, kot si misliš?

Želimo si, da bi novinarji, fotografi in filmografi, s katerimi delimo svoje vrednote, pogledali preko naslovnic, ki obvladujejo skupno razumevanje Evrope - velika vlada, mednarodne finance, trgovinski sporazumi - in zajeli Evropo, ki je prepogosto neopažena.

Cilj natečaja je podreti stereotipe in splošno mnenje o tem, kaj Evropa je, ter prikazati, kaj resnično predstavlja Evropa in kaj pomeni biti 'Evropejec 21. stoletja'.

Svet Evrope že 60 let promovira človekove pravice, demokracijo in vladavino prava. Kot mednarodna institucija si je vedno prizadeval na evropsko agendo prinesti človeški čut, ko si je npr. prizadeval ukiniti smrtno kazen, izboljšati ekonomske in socialne pravice, zavarovati kakovost zdravil in odpraviti vse vrste diskriminacije.

Natečaj je odprt za prebivalce držav članic Sveta Evrope med 18. in 27. letom. Zadnji dan za oddajo prijav je 6. december 2009.

Rezultati natečaja bodo objavljeni decembra 2009. Zmagovalci vseh štirih kategorij (novinarji v tiskanih ali spletnih medijih, radijski novinarji, fotografi in filmografi) bodo prejeli štiridnevni plačani obisk Strasbourga (Francija), kjer bodo prisostvovali in sodelovali na zasedanju Parlamentarne skupščine Sveta Evrope. , ki bo potekalo med 26. in 30. januarjem 2010. Drugo in tretje uvrščeni bodo prejeli nagrade v obliki Adobe programskih paketov in knjig.

Več informacij in možnost sodelovanja na:

www.youthmedia.eu/more

http://blog.youthmedia.eu/?p=131

Lahko nas spremljate na Twitterju:

www.twitter.com/youthmedia_eu

 

Informacije za medije

Francisco Empis, Francisco.empis@coe.int +33 6 28 97 27 85

Sebastian Olényi, sebastian@youthmedia.eu, +33 6 32 97 62 66

Vse novice